Achtergrond

Na haar studie maatschappijgeschiedenis heeft Christine jarenlang in de praktijk gewerkt aan het versterken van de relatie tussen burgers en andere stakeholders, gemeenteambtenaren en lokale politici. Ze heeft als onderzoeker, procesbegeleider en trainer bijgedragen aan een breed scala aan projecten en initiatieven op het gebied van burgerbetrokkenheid, burgerparticipatie en communicatie. Christine werkte onder andere als teammanager Bestuur & Organisatie bij het onderzoeksbureau van de Vereniging Nederlandse Gemeenten. 

Sinds 2022 is Christine associate lector Urban Governance bij het Lectoraat Public Governance van het Kenniscentrum GUTs van de Haagse Hogeschool. De focus in haar werk ligt op de gesprekken tussen burgers, ambtenaren, bestuurders en andere stakeholders wanneer zij in samenwerking of samenspraak proberen tot oplossingen te komen voor maatschappelijke vraagstukken. Juli 2023 is Christine als expertlid participatie toegetreden tot de Maatschappelijke Raad Schiphol.

Tussen 2012 en 2020 werkte Christine als praktijkgericht onderzoeker bij het lectoraat Communicatie in het Publieke Domein aan de Hogeschool van Utrecht. In deze periode werkte ze aan haar PhD onderzoek onder begeleiding van Noëlle Aarts en Reint Jan Renes. 

Voordat ze als onderzoeker startte, was ze een aantal jaar directeur van Stichting LOKAAL Rotterdam. LOKAAL heeft tot doel de betrokkenheid van Rotterdammers bij de lokale politiek te vergroten door het organiseren van debat- en dialogenactiviteiten, en trainingen voor volwassen en scholieren. In 2012 werd Christine onderscheiden met de Erasmusspeld, een onderscheiding van het bestuur van de gemeente Rotterdam voor haar professionele en vrijwillige inzet voor de stad.